Archief

Gemeente Maassluis wil compensatie voor Blankenburgtunnel

De gemeente Maassluis wil gecompenseerd worden voor de extra overlast die de Blankenburgtunnel met zich mee gaat brengen. Dat zegt het college van B en W in antwoord op vragen van D66.

De Blankenburgtunnel moet de A15 met de A20 gaan verbinden. Volgens D66 zal door deze nieuwe verbinding het verkeer op de A20 langs Maassluis toenemen en daarmee ook de geluidsoverlast. De partij wil geld van het Rijk om hiermee onder meer geluidsschermen aan te leggen.

Het college van B en W is het hiermee eens, maar tot nu toe is Maassluis steeds buiten de compensatiegelden gehouden. Het gemeentebestuur dringt bij elk bestuurlijk overleg aan op een eerlijke verdeling van de compensatiegelden en blijft dat doen, schrijft het college.

"Wij gaan niet akkoord met de compensatievoorstellen die nu gedaan zijn in de richting van Maassluis." Of de gemeente nog invloed kan uitoefenen op de verdeling, valt te bezien. "Besluitvormend over het gehele programma heeft de gemeente Maassluis geen stem", staat te lezen in de brief aan D66.

De bouw van de Blankenburgverbinding duurt ongeveer vijf jaar. Naar verwachting begint de bouw in 2017 en gaat de nieuwe verbinding in 2022 open. De Blankenburgverbinding gaat bijna 1,2 miljard euro kosten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen