Archief

Ongeloof over vleermuizen in Wateringen

"Nederland slaat door". Een aantal fracties in de gemeenteraad van Westland spreken hun ongeloof uit over de situatie met vleermuizen in Wateringen. Twee huizenblokken in de Oranjewijk moeten nog zeker drie jaar blijven staan, omdat er vleermuizen in zitten en dus niet gesloopt mogen worden. Woningcorporatie Wonen Wateringen heeft van het ministerie van Economische Zaken geen ontheffing van de Flora- en faunawet gekregen.

Volgens LPF Westland slaat Nederland door op dit soort onderwerpen. "Wat ons betreft zou de sloopkogel erin mogen. Er is een Flora- en faunawet, maar dit is volkomen belachelijk. Het Staelduinsebos zit vol met vleermuizen. We wensen de vleermuizen in Wateringen veel plezier in de vrije ruimte", aldus fractievoorzitter Dave van der Meer.

Ook GemeenteBelang Westland kan het nieuws niet geloven. "Dit is typisch Nederlands. In Amsterdam wordt het Maagdenhuis door tweehonderd mensen bezet en dan slaat de ME ze er binnen 24 uur uit. Hier zitten vier vleermuizen en we mogen drie jaar lang niet slopen. Belachelijk", zegt fractievoorzitter Remmert Keizer.

D66 Westland draagt een creatieve oplossing aan. Zij zien graag dat het stuk muur met daarin de vleermuizen wordt uitgezaagd, zodat het elders kan worden neergezet. Woningcorporatie Wonen Wateringen wil dat het Westlandse college bemiddelt met het ministerie, omdat de corporatie geen contact kan krijgen met het departement.