Archief

Topman provincie ziet geen rol in accountantskwestie

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, houdt zich buiten de accountantskwestie die in de gemeenteraad van Westland speelt. Dat heeft hij maandag laten weten in een brief aan de raadsfractie van Westland Verstandig.

De partij verwijt de raadsaccountant een dubbelrol. Er zouden adviezen aan het college van B en W zijn uitgebracht zonder dat dit vooraf gemeld werd aan de gemeenteraad.

Smit is niet onder de indruk van de aantijgingen van Westland Verstandig. "Ik heb geen enkele aanwijzing dat burgemeester en wethouders incorrect zouden hebben gehandeld", schrijft hij. Smit betreurt het, dat de fractie de vrijheid van meningsuiting aanwendt om "ongefundeerd de reputatie van de burgemeester en het college van de gemeente Westland te beschadigen".

Een zogeheten interpellatiedebat over deze kwestie tussen fractievoorzitter Duijsens en wethouder Ouwendijk bracht de zaak dinsdagmiddag geen steek verder. Westland Verstandig zegt hogerop te gaan. "Maar niet tot aan de Koning, want die heeft het te druk bij sportactiviteiten", aldus Duijsens.

Hij zei niet te zullen schromen om getuigenverhoor onder ede te verlangen, waaraan de laatste twee wethouders van financiƫn, betrokken ambtenaren en mensen van Deloitte zich zouden moeten onderwerpen.

Categorieen:
Westland Algemeen