Archief

Rechtbank: Windpark Nieuwe Waterweg mag

De Rotterdamse Rechtbank heeft alle bezwaren tegen Windpark Nieuwe Waterweg ongegrond verklaard. Daarmee kan alleen nog met een stap naar de Raad van State worden voorkomen dat de windmolens tussen Maassluis en Hoek van Holland een plaatsje langs de Waterweg krijgen.

Een van de drie bezwaarmakers, kweker Sjaak van Schie, heeft al aangegeven niet verder te procederen. De gemeente Maassluis en de bewoners van wooncomplex 't Leye Lant hebben nog even de tijd nodig om te bedenken of ze naar de Raad van State stappen.

De bewoners van het wooncomplex hebben zich een tijd geleden al verenigd in de werkgroep Windturbines Nieuwe Waterweg. Ze willen het onderste uit de kan halen en zoeken nu een opening in de uitspraak die de rechter heeft gedaan.

Intussen loopt het beroep over de afgegeven de watervergunning van Hoogheemraadschap Delfland nog. De werkgroep verwacht binnen twee weken uitspraak te horen van de onafhankelijke commissie.

Vooral de windmolen die het dichtst bij de grens van Maassluis staat, wordt als onwenselijk gezien. Al gaat het de bewoners om alle windmolens. Ze zijn bang voor slagschaduw en vinden dat het uitzicht verpest wordt. Het park moet energie gaan leveren voor ruim 30.000 huishoudens.