Archief

Problemen door geparkeerde auto's in Poeldijk

In de vernieuwde Sutoriusstraat en in de Nieuwstraat in Poeldijk zorgen geparkeerde auto's voor problemen. Dat zegt de fractie GemeenteBelang Westland. De partij wil dat de gemeente de situatie in beide straten onderzoekt.

De Sutoriusstraat is onlangs opnieuw bestraat. Daarbij is het trottoir verbreed en is er nieuwe parkeerruimte gerealiseerd: een brede parkeerstrook en schuine parkeerinhammen. Die laatste zorgen nu voor problemen, omdat de bocht met de Verburghlaan daardoor scherper is geworden.

Auto's met een lange neus kunnen de bocht lastiger maken. GBW sluit niet uit dat er schade wordt gereden en hoopt dat de straat een éénrichtingsweg wordt, zodat de scherpe bocht niet meer hoeft te worden gemaakt.

In de Nieuwstraat geldt dat er in de ene helft van de maand alleen 'links' geparkeerd mag worden en de andere helft alleen 'rechts'. Dit levert op 'overgangsdagen' problemen op, omdat niet alle auto's dan aan één kant staan. Omdat twee auto's naast elkaar normaal al niet passen, is het met auto's aan twee kanten helemaal niet te doen.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen