Archief

Geen hoop meer op behoud banen bij Theater Koningshof

Hoewel de werknemers van het Maassluise theater Koningshof er nog wel op hadden gehoopt, heeft cultuurwethouder Van der Houwen laten weten dat hij de aangezegde ontslagen niet kan terugdraaien. Dat gebeurde dinsdagavond tijdens het actualiteitenhalfuur in de gemeenteraadsvergadering.

Van der Houwen vindt, dat het nieuwe theaterbestuur niet moet wachten met het nemen van maatregelen om de exploitatie te verbeteren. De fractie van de PvdA vindt dat zeer teleurstellend en stelt dat er eerst een beleidsplan zou moeten zijn alvorens dit soort maatregelen worden genomen.

Het nieuwe theaterbestuur, met als voorzitter Wim Smit, kondigde eind juni een reorganisatie aan. In totaal heeft Koningshof vijftien werknemers, van wie er acht weg moeten. Voor zes van hen is er alternatief werk.

Het bestuur vindt dat het theater kleiner en slagvaardiger moet worden. Maar de werknemers denken daar anders over. Zij willen eerst een beleidsplan zien waarin de verkleining van het personeelsbestand beargumenteerd wordt.

Na het actualiteitenhalfuur was er dan ook veel emotie buiten de raadszaal. Vooral het vermeende gebrek aan communicatie, iets wat bij het vorige bestuur ook al speelde, ziet het personeel als een probleem. "We zijn van de regen in de stront gevallen", reageerde een van de werknemers. Wethouder Van der Houwen heeft toegezegd dat er bij het bestuur op wordt aangedrongen dat het goed moet communiceren.

De spanningen binnen het theater lopen inmiddels hoog op. Woensdagmiddag heeft de bedrijfsleider een gesprek met het bestuur. PvdA-steunraadslid Jorrit Keijzer adviseerde het personeel om eventueel naar de rechter te stappen, juist omdat er nog geen beleidsplan is en het ontslag dus niet daarop gebaseerd kan zijn.

Categorieen:
Algemeen