Archief

Westland krijgt eigen loket arbeidsmigranten

De gemeente Westland heeft vanaf volgend jaar een zogeheten RNI-loket. Daar kunnen arbeidsmigranten terecht, die niet of korter dan vier maanden in Nederland wonen en toch een Burgerservicenummer (BSN) nodig hebben. Westland wordt het 19e RNI-loket in Nederland.

Arbeidsmigranten die in Westland werken, moeten nu naar andere steden om een BSN aan te vragen. Het verlies van werkuren als gevolg van de reistijd leidt vaak tot problemen, frustraties en financieel verlies voor arbeidsmigranten en werkgevers. Daarom hebben werkgevers en uitzendbureaus er al in 2014 op aangedrongen om in Westland een RNI-loket te openen.

Wie langer dan vier maanden in Nederland wil verblijven, moet zich direct bij de gemeente registreren als ingezetene. Voor dit laatste heeft de gemeente vier jaar geleden een intussen landelijk bekende methodiek voor groepsinschrijving ontwikkeld, waarmee inmiddels al meer dan 10.000 arbeidsmigranten zijn ingeschreven en meer dan 6.500 uitgeschreven.

Wethouder Weverling is tevreden met het RNI-loket. "Naar verwachting zullen uiteindelijk meer gemeentelijke belastingen opgelegd kunnen worden en zullen ook de inkomsten uit het Gemeentefonds toenemen. Maar bovenal wordt door het instellen van een Westlands RNI-loket de dienstverlening aan werkgevers en arbeidsmigranten, die gezamenlijk een grote bijdrage leveren aan de Westlandse economie, verbeterd."

Categorieen:
Westland Algemeen