Archief

Nog veel onduidelijkheid rond gebiedscommissies

De VVD in Rotterdam vindt dat er kritisch moet worden gekeken naar de inrichting en de werkwijze van de gebiedscommissies, zoals die in Hoek van Holland. Die uitspraak doet de partij naar aanleiding van een onlangs gepresenteerd rapport van de Rekenkamer met de titel inspraak zonder uitspraak.

In het rapport wordt gesteld dat de invoering van de commissies nauwelijks voor meer invloed van de inwoners heeft gezorgd, terwijl dat wel de bedoeling van de nieuwe laag is. Verder worden er verschillende aanbevelingen gedaan op het gebied van communicatie en bewaking van de inbreng van burgers.

De VVD vindt dat er voldoende tijd en middelen beschikbaar moeten komen voor het regelen van participatie en dat er moet worden gezorgd voor een duidelijkere taakverdeling tussen ambtenaren en gebiedscommissies

Fractievoorzitter Jeanette Baljeu: "Door snel een evaluatie te houden, kunnen we goed de behoeften inventariseren en eventueel aanpassingen plegen. Dan kunnen de commissies in de volgende bestuursperiode in volle vaart van start gaan."

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam heeft al aangegeven meerdere aanbevelingen van de Rekenkamer over te nemen.