Archief

Hulp college gevraagd voor sloop in Oranjewijk Wateringen

Woningcorporatie Wonen Wateringen roept de hulp in van het college van B en W van Westland om de sloop van twee huizenblokken in de Oranjewijk mogelijk te maken. Vleermuizen houden die tegen en de door de corporatie ingediende zienswijze om onder de Flora en Faunawet uit te komen, is door het ministerie van Economische Zaken van tafel geveegd.

Directeur André van den Berg van Wonen Wateringen hoopt dat het college kan bemiddelen. De corporatie lukt het namelijk maar niet om in overleg te komen met het departement over een oplossing. Misschien lukt het wel via burgemeester Van der Tak en wethouder El Mokaddem die de politieke top kennen, stelt Van den Berg tegenover WOS Media.

De huizenblokken zijn de laatste twee in de geheel gerenoveerde Oranjewijk. In de woningen huist de laatvlieger, een beschermde vleermuis. De komende drie jaar mogen de huizen daarom niet gesloopt worden. Maar volgens Van den Berg is het volstrekt onzeker of de vleermuizen daarna vertrokken zijn.

Wonen Wateringen vreest nu voor verkrotting en verpaupering. Omdat al in een vroegtijdig stadium van de renovatie van de wijk de woningen zijn leeggehaald en gas en elekra zijn afgesloten, is anti-kraakbewoning niet mogelijk.