Archief

Dunea zet speciaal middeltje in tegen stuifzand in Monster

Op het gebied Solleveld in Monster wordt in de loop van deze week een speciaal middeltje gespoten om de overlast van stuifzand tegen te gaan. Dat heeft waterleidingbedrijf Dunea gezegd dat eigenaar van het gebied is.

Het anti-stuifzandmiddel is eerder ook gebruikt om opwaaiend gruis bij het nieuwe gebouw van het Internationale Strafhof in Den Haag tegen te gaan. Volgens Dunea stabiliseert het middeltje de grondsoort.

Na vier tot vijf maanden hoopt het waterleidingbedrijf op de nodige regen zodat er gras kan groeien dat daarna gemaaid kan worden. Het gemaaide gras wordt vervolgens in het najaar in de grond gestoken. Daarmee moet er definitief een eind komen aan het opstuivende zand en kan het gebied op een natuurlijke manier herstellen.

De provincie betaalt de werkzaamheden die tussen de 5.000 en 6.000 euro gaan kosten. De aannemer begint woensdag of donderdag. Al lange tijd klagen omwonenden van Solleveld in Monster over opstuivend zand dat overlast veroorzaakt, zoals smerige ramen en beschadigingen aan huizen.

Categorieen:
Monster Algemeen