Westlands Elftal moet buigen voor Excelsior

De oefenwedstrijd van het Westlands Elftal tegen Excelsior Rotterdam is zaterdagmiddag met 2-6 gewonnen door de eredivisieploeg. Het duel op het complex van HVC '10 in Hoek van Holland besloeg uiteindelijk twee maal 40 minuten. Vanwege de hitte laste de Honselse scheidsrechter Cor van Elswijk diverse keren een drinkpauze in.

De Rotterdammers kwamen in de 6e minuut op voorsprong, maar na 20 minuten maakte het Westlands Elftal gelijk door een treffer van Jurgen Warbout. Na 34 minuten kwam Excelsior uit een vrije trap op een 1-2 voorsprong, die tot en met de rust op het bord bleef staan.

Tal van spelers van de Westlandse ploeg waren dermate diep gegaan, dat coach Johan Voskamp in de rust tot zeven wissels besloot, onder wie de uitblinkende keeper Edgar Leerdam.

Na twee fouten in de Westlandse verdediging liep de achterstand na rust vrij snel op naar 1-4. Daarna werd de voorsprong nog vergroot naar 1-6. Kort voor tijd bracht het Westlands Elftal via Sander Koeleman de eindstand op 2-6.