Archief

Debat aangevraagd over overlast op bedrijventerrein De Kulk

De VVD en de PvdA in Rotterdam willen dat er snel een oplossing wordt gevonden voor de overlast van vrachtwagens op bedrijventerrein De Kulk in Hoek van Holland. De partijen hebben hierover een debat in de gemeenteraad aangevraagd.



De fracties willen graag weten van het College wat de stand van zaken is om te komen tot een definitieve oplossing in het gebied. Volgens de partijen moet de leefbaarheid in het gebied worden gewaarborgd en de ondernemers moeten op een goede wijze hun werk kunnen uitvoeren.

Door de stakingen bij de veerboten in het Franse Calais probeerden in de afgelopen dagen steeds meer vrachtwagenchauffeurs via Hoek van Holland de oversteek naar Engeland te maken. Stena Line had echter niet voor iedereen plaats.

Chauffeurs parkeren daarom soms dagenlang op het bedrijventerrein in afwachting van het moment dat zij naar Engeland konden. Gevolg was dat er vrijdag op het bedrijventerrein extra toiletten zijn neergezet, om de situatie het hoofd te bieden. De verwachting is dat de drukte afneemt, nu de stakingen in Calais over zijn.