Archief

Westlander aangehouden voor zaak uit 1993

De Rotterdamse politie heeft vrijdagmorgen een 47-jarige man uit Westland aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de zomer van 1993 betrokken te zijn geweest bij dodelijke berovingen in het Kralingse Bos in Rotterdam.

Bij deze gewelddadige berovingen vielen destijds twee doden en raakte een derde persoon levensgevaarlijk gewond. Rechercheurs van het Cold-Caseteam van de Eenheid Rotterdam en het Openbaar Ministerie sloten een verband tussen de berovingen niet uit en deden de afgelopen jaren onderzoek. Ook werd DNA veilig gesteld. Het onderzoek leidde vrijdag tot de arrestatie van de Westlander.

De man wordt momenteel verhoord en zal maandag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris. Het Cold-Caseteam is nog steeds op zoek naar getuigen en eventuele andere slachtoffers van berovingen in het Rotterdamse bos.

De eerste beroving was in juni 1993. Een 56-jarige man werd doodgestoken in het Kralingse bos. De dader nam zijn auto mee. Die werd enkele dagen later beschadigd gevonden in Soest. In september was het opnieuw raak: een 47-jarige man werd in het Kralingse Bos doodgestoken. Ook zijn autosleutels leken te zijn gestolen en zijn auto werd beschadigd teruggevonden. In dezelfde periode werden twee mannen met een mes bedreigd en werden hun autosleutels gestolen.

Categorieen:
Westland Algemeen