Archief

Bezwaren Heulse super vooral over parkeren en verkeersoverlast

De bezwaren tegen de door de gemeente Westland verleende vergunning voor de bouw van een supermarkt in Kwintsheul richten zich voornamelijk op het aantal ingeplande parkeerplaatsen en de verwachte overlast van vrachtwagens bij het bevoorraden van de winkel. Dit blijkt uit een overzicht dat de gemeente op verzoek van WOS Media heeft gegeven.

Tegen de vergunning zijn tien bezwaren ingediend. Verder zijn er twee bezwaren gekomen op het besluit om ondergrondse containers te plaatsen. Alle bezwaren zijn volgens de gemeente ontvangen van eigenaren in de directe omgeving van de nieuwbouw.

Behalve zorgen over parkeerproblemen en verkeersoverlast valt ook de vormgeving van de nieuwe supermarkt bij sommige bezwaarmakers niet in de smaak. Zo stoort men zich aan de grootte van de winkel, is men niet blij tegen een blinde muur aan te moeten kijken en denkt men last te hebben van verminderde lichtinval. Ook meent iemand bezwaar te moeten maken tegen de gekozen kleur van de stenen die worden gebruikt.

Kwintsheul wacht al ruim drie jaar op een nieuwe supermarkt na de verwoestende brand begin 2012. Aanvankelijk liet het zich aanzien dat de nieuwe winkel begin 2016 zou kunnen worden geopend. De gemeente heeft al laten weten dat eind augustus de bezwaren worden behandeld. Omdat de ontwikkelaar heeft aangegeven minimaal acht maanden nodig te hebben voor de bouw, is de opening van de winkel niet vóór mei volgend jaar te verwachten.

Categorieen:
Westland Algemeen