Archief

Schildpad herenigd met 'gastouder'

Het mysterie rond een donderdagochtend in Honselersdijk opgepakte schildpad is opgelost. Een wegwerker had een geelwangschildpad aangetroffen in een berm langs de Middel Broekweg bij de kruising met de Burgemeester Elsenweg. Via Twitter werd door de politie een oproep aan het adres van de eigenaar gedaan.

De WOS-redactie stak haar licht op in de omgeving en het was meteen raak. De familie Van Zanten aan de Middel Broekweg kent het dier al zo'n twintig jaar. De schildpad leeft in de vijver achter hun woning, bekend van de drijvende kas bij Flora Holland.

"Die schildpad zit hier al die jaren zo'n honderd dagen per jaar op een pallet aan de waterkant achter ons huis. Ik miste hem daarnet bij de lunchpauze", zegt Ton van Zanten. Nadat de WOS berichten en foto's had doorgestuurd, heeft Van Zanten direct contact gezocht met de politie.

Op het politiebureau in Naaldwijk werd hij kort daarna herenigd met 'SchilliePaddie'. "Bij deze gelegenheid heb ik het diertje gemeten en gewogen: breedte 17 cm, lengte 23 cm en een gewicht van 2 kilogram", besluit Van Zanten.