Archief

Gratis een scootmobiel lenen in Maassluis

Gratis een scootmobiel lenen. Dat kunnen bewoners rondom servicecentrum De Vloot in Maassluis sinds vandaag doen. ROGplus, Seniorenwelzijn en Maasdelta Maassluis starten deze service op proef voor mensen die (tijdelijk) slecht ter been zijn.

Wie nog niet zo vertrouwd is met het voertuig kan ook eerst een rijles krijgen van een van de vrijwilligers van Senioren Welzijn. Het idee achter de service is dat de stallingen voor de scootmobielen vol raken en dat door het delen van de scootmobielen dat niet meer hoeft te gebeuren.

Carima Verhagen, projectcoördinator van ROGplus: "Steeds meer mensen hebben een - soms dure - scootmobiel, de niet altijd optimaal gebruikt wordt. Vaak blijkt de scootmobiel stil te staan in de berging. We willen stimuleren dat meer mensen van één scootmobiel gebruik gaan maken. We hopen dat wie niet dagelijks een scootmobiel nodig heeft een bezoekje brengt aan het uitleenpunt en niet een eigen scootmobiel aanschaft of er één via ROGplus aanvraagt."

De initiatienemers benadrukken dat de uitleen echt voor iedereen van boven de 16 jaar is die moeilijk kan lopen. Er hoeft geen aanvraag ingediend te worden bij ROGplus, iedereen mag de scootmobiel gratis lenen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen