Archief

Bom-Lemstra kandidaat-gedeputeerde

Adri Bom-Lemstra (CDA) wordt zeer waarschijnlijk lid van het provinciebestuur van Zuid-Holland. De Wateringse werd tijdens de presentatie van het coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en SP als kandidaat-gedeputeerde voorgesteld.

Bom-Lemstra, die eerder al hoogheemraad was bij het Hoogheemraadschap van Delfland, zou de portefeuille ruimtelijke ordening & wonen en economie & innovatie krijgen. Of zij daadwerkelijk wordt geïnstalleerd als gedeputeerde, beslissen de leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Het coalitieakkoord heeft als motto 'slimmer, schoner en sterker' gekregen. Innoveren is het sleutelwoord. Zo moet de potentie binnen de greenports beter worden benut. Het midden- en kleinbedrijf in de provincie krijgt een impuls van 20 miljoen euro.

Verder moeten inwoners en transporteurs sneller en veiliger van A naar B komen. Het door de SP gewenste fonds voor veerdiensten van 12 miljoen euro is daar onderdeel van. Tegelijkertijd nemen de lasten voor Zuid-Hollanders met 40 miljoen euro af.

Categorieen:
Wateringen Algemeen