Archief

'Belaagde' drogisterij gooit handdoek

Drogisterij Fijlstra aan de Dijkstraat in Honselersdijk stopt ermee. Eigenaar Lex Fijlstra zegt niet meer te kunnen opboksen tegen concurrent Kruidvat, die hij afgelopen zomer als buurman heeft gekregen.

De komst van een tweede drogisterij in de Dijkstraat wekte vorig jaar al veel rumoer in Honselersdijk. Er werden ook vragen over gesteld in een commissie van de gemeenteraad van Westland. Wethouder Duijvestijn verklaarde dat de gemeente, op grond van de mededingingswetgeving, niks kan en mag doen ter bescherming van individuele winkeliers.

Na de start van de opheffingsuitverkoop begint er nu weer een stroom reacties vanuit de burgerij op gang te komen. "De woede laait weer helemaal op", aldus Fijlstra. Hij heeft 26 jaar een drogisterij in de Honselse Dijkstraat gehad. Eerst vijf jaar naast Bar De Burcht (nu De Rembrandt) en de laatste 21 jaar op de huidige locatie.

Fijlstra begint niet elders opnieuw. "Ik ben 63 jaar en ga nu maar met vervroegd pensioen. Ik vind het vooral vervelend voor mijn personeel", zegt hij.