Archief

Sloop Pieter van der Plasschool in juni

De sloop van de Pieter van der Plasschool aan de Harry Hoekstraat in Wateringen start 1 juni. Dat laat de sloopaannemer weten aan de WOS. Vrijdag is een asbestsaneerder begonnen met zijn werkzaamheden in het historische gebouw. Dat gaat dus ruim drie weken duren.

Leerlingen van de Pieter van der Plasschool krijgen sinds de herfstvakantie les in de voormalige tuinbouwschool aan de Rozemarijn, aan de overkant van de straat. Sindsdien staat de oude school leeg.

De nieuwbouw wordt enkele maanden later opgeleverd dan de bedoeling was. De school dacht de deuren al komend najaar te kunnen openen, maar dat wordt pas het voorjaar van 2016. Oorzaak van de vertraging zijn bezwaren van buren tegen de plannen. Er waren voornamelijk problemen over de erfafscheiding tussen school en woningen. De omgevingsvergunning is inmiddels aangepast.

De buren vinden het overigens niet fair, dat zij de zwartepiet krijgen. "Er was niet alleen discussie over de erfafscheiding. Ook enkele andere zaken in de vergunningaanvraag waren niet correct", zeggen zij in een reactie.

Categorieen:
Wateringen Algemeen