Archief

Beweging in boedel Arend-Sosef

In de vierde verslagperiode van het faillissement van Arend-Sosef hebben de curatoren weer een deel van de schuldenlast kunnen afhalen. Verkoop van panden in Honselersdijk en de gehouden internetveilingen hebben in totaal zo'n 6,4 miljoen euro opgebracht.

Begin dit jaar konden de curatoren ineens zaken doen met betrekking tot de panden aan de Stationsweg en de Hofstraat in Honselersdijk. De brand op nieuwjaarsdag bij Joop Gardien in Naaldwijk betekende, dat deze metaalwarenhandel en zijn buurman Biersteker op stel en sprong naar een nieuw onderkomen moesten omzien.

Dit leidde tot verkoop van het Honselse gebouwencomplex van Arend-Sosef voor een bedrag van iets meer dan 5 miljoen euro. Daarvan werd direct 3 miljoen euro betaald en zal de rest uiterlijk 10 oktober volgen.

Verder zijn er in de periode mei/juni acht internetveilingen van bedrijfsmiddelen van Arend-Sosef gehouden. Die veilingen hebben in totaal 1,4 miljoen euro opgeleverd.

Er is door de curatoren nog steeds geen schatting te geven, op welke termijn het faillissement van de tuinbouwtoeleverancier kan worden afgerond.