Archief

Record De Naald: meer dan 100.000 bezoekers

Westlandtheater De Naald in Naaldwijk heeft vorig jaar een recordaantal bezoekers gehad. Een opgetogen directeur Nico Baars kon maandag meedelen, dat er in totaal 108.400 bezoekers de kassa's zijn gepasseerd. Dat is maar liefst 14 procent meer dan de ruim 95.000 in 2013.

"Dit is onvoorstelbaar. Ik had wel gehoopt dat we de grens van honderdduizend zouden kunnen aantikken, maar dat we er achtduizend overheen zouden gaan...geweldig. Ik ben enorm trots op mijn team", aldus Baars.

De toename wordt veroorzaakt door de filmbezoekers (van 42.000 naar 49.000) en de bezoekers van voorstellingen van de regionale amateurgezelschappen. De professionele theatervoorstellingen bleven met zo'n 30.000 bezoekers en een gemiddelde bezetting van 80 procent op peil. "Maar ik kan ook niet meer voorstellingen boeken, juist vanwege de hoeveelheid amateurgezelschappen", laat Baars desgevraagd weten.



De directeur wil geen voorspelling doen over de verdere ontwikkeling van het bezoekersaantal. "Laten we eerst maar proberen dit jaar de 109.000 te halen". Volgens hem is verdere groei waarschijnlijk alleen mogelijk als een al langer gekoesterde wens uitkomt: een derde zaal.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen