Archief

Knoester per direct weg bij FC 's-Gravenzande

Voetbaltrainer Robin Knoester en FC 's-Gravenzande gaan per direct uit elkaar. Dat heeft de club maandag laten weten. Knoester was bezig aan zijn derde seizoen als coach bij FC 's-Gravenzande.

De oefenmeester zou pas aan het einde van het seizoen vertrekken, maar maandagavond kwamen het bestuur van FC 's-Gravenzande en Knoester tot de beslissing om de samenwerking eerder stop te zetten. Dirk Valstar, bestuurslid Technische Zaken, reageert: "Het seizoen gaat de beslissende fase in. Een belangrijk moment dus om met elkaar te bepalen of het gevoel over en weer goed is om zo de rest van het seizoen alles eruit te kunnen halen wat er in zit. Helaas is gebleken dat dit niet zo is. Dan is er maar één beslissing mogelijk. Voor zowel Robin als de club een pijnlijke beslissing, maar onontkoombaar. Robin heeft zijn stempel op de afgelopen twee succesvolle seizoenen gedrukt. Hiervoor is de club hem enorm dankbaar."

Reden voor het vervroegde vertrek van Knoester is "een verschil van inzicht in het beleid". De kwestie-Yuri Westhoff, die afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Katwijk miste omdat hij de hand van voorzitter Leo van der Lans had geweigerd, heeft volgens Valstar absoluut niet meegespeeld in het vertrek van Knoester.

Knoester promoveerde in zijn eerste seizoen als trainer van FC 's-Gravenzande naar de Hoofdklasse, waarin de club zich vorig seizoen handhaafde. Momenteel staat FC 's-Gravenzande laatste in de Hoofdklasse B met slechts acht punten uit zeventien wedstrijden.

John Kraan zal aanstaande zaterdag tegen Smitshoek de taken van Knoester waarnemen. FC 's-Gravenzande hoopt volgende week een trainer van buitenaf te presenteren die het seizoen zal afmaken. Voor volgend seizoen is Frans Danen al aangesteld als nieuwe trainer van het eerste elftal.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen