Archief

WOS verhuist niet naar Monster

WOS Media verhuist niet naar themapark De Westlandse Druif in Monster, maar blijft gevestigd aan de Van der Kest Wittensstraat in 's-Gravenzande. Dit is de uitkomt van uitvoerig onderzoek, dat de afgelopen drie maanden is uitgevoerd naar de haalbaarheid van een verhuizing.

Met name het verplaatsen van de in een omroepgebouw aanwezige technische infrastructuur, waaronder kabels en leidingen, zou te veel kosten met zich meebrengen. In het paviljoen in Monster zouden daarnaast ook nog de nodige verbouwingen moeten plaatsvinden om het geheel geschikt te maken voor radio- en televisieproducties.

Los daarvan staat de WOS op korte termijn voor de nodige andere investeringen, aldus directeur Aart den Haan. "De apparatuur in de radiostudio is inmiddels 17 jaar oud en aan vervanging toe. Daarnaast moeten we investeren in de opslag van onze tv-opnamen. Die staan nu allemaal op band. We willen overgaan op een digitaal systeem en ook dat is een kostbare zaak."

Den Haan: "Vier jaar geleden stelden we ons tot doel in 2014 kostendekkend te werken. Dat is gelukt en daar zijn we blij mee. Een verhuizing naar de Druiventuin zou in financieel opzicht te veel risico's met zich meebrengen. We hebben met het management een beleidsplan gemaakt voor de komende vijf jaar. Daarbij gaan we het zwaartepunt van onze activiteiten leggen op de nieuwsvoorziening voor onze kijkers, luisteraars en lezers."