Archief

Brief gemeente valt slecht bij 'asbestboer'

Een aanmaningsbrief van de gemeente Midden-Delfland is slecht gevallen bij de eigenaar van de 'asbestboerderij' aan de Abtswoude 52 in Schipluiden. Hem is opdragen, dat er binnen twee weken weer waarschuwingsbordjes op het toegangshek hangen.

Sinds medio 2010 is het terrein afgesloten, omdat zich op het erf asbesthoudende materialen bevinden. Om mensen te informeren over de risico's van het betreden van het terrein, zijn destijds op het hek waarschuwingsbordjes aangebracht, maar die zitten er niet meer op.

Eigenaar John van Trierum, die al geruime tijd elders woont, stelt dat hij niemand heeft toegelaten op het terrein, maar dat dit niet geldt voor de gemeente. "Dat u anderen op het terrein toelaat, met alle gevolgen van dien, kunt u niet in mijn verantwoordelijkheid schuiven", stelt Van Trierum in een reactie.

Hij merkt op, dat er in mei 2012, in aanwezigheid van een gemeenteambtenaar, twee open containers werden weggehaald. In oktober 2014, toen er een koe in de sloot was beland, zijn de politie en een boer het terrein opgegaan met rijdende voertuigen. "Hoe kunt u mij daarvoor verantwoordelijk stellen?", vraagt Van Trierum zich af.

Hij vindt dat de gemeente gehouden is de juiste informatie te geven aan mensen die het terrein op willen gaan. De gemeente Midden-Delfland, die Van Trierum heeft gewezen op een bepaling in het Bouwbesluit, heeft bij hem aangekondigd, dat over twee weken wordt gecontroleerd of er waarschuwingsbordjes hangen.