Archief

'Duijsens gijzelt hele raad met motie-diarree'

Een meerderheid van de gemeenteraadsfracties in Westland is klaar met Peter Duijsens van Westland Verstandig. Fractievoorzitters van de meeste partijen hebben hun ongenoegen geuit aan het begin van de raadsvergadering dinsdagavond.

CDA-fractievoorzitter Piet Vreugdenhil vindt dat Duijsens een motie-diarree uitstort over de raad. Volgens LPF-voorman Dave van der Meer gijzelt Duijsens de raad met zijn vele spreektijd. "Ik zit hier elke raadsvergadering drie uur naar mijnheer Duijsens te luisteren en daar ben ik een keer klaar mee", zei Van der Meer. Zelfs de normaal gematigde Leen Snijders van ChristenUnie-SGP gaf aan dat Duijsens het vergaderen bijna onmogelijk maakt.

Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland had via een ordevoorstel gevraagd om de meeste van de 8 door Duijsens ingediende moties uit te stellen, totdat iedereen zich heeft kunnen voorbereiden op de moties. Duijsens noemde het ordevoorstel een vooropgesteld plan en vroeg al binnen een half uur na de start van de vergadering een schorsing aan.

Uiteindelijk heeft Duijsens een aantal moties doorgeschoven naar de volgende vergadering. Het vaststellen van de agenda van de raadsvergadering heeft door de kritieken over en weer, bijna een uur geduurd. Uiteindelijk is de vergadering omstreeks 23.00 uur geschorst en gaat men woensdagavond om 19.00 uur verder, te beginnen met een besloten gedeelte over het Masterplan Waelpark van 's-Gravenzande.