Archief

Achterstand bij havoleerlingen Big Picture Maassluis

Leerlingen in het examenjaar van het Big Picture onderwijs dat op havo-niveau wordt aangeboden bij het Lentiz Kastanjecollege in Maassluis, hebben een achterstand ten opzichte van havisten op het Revius Lyceum. Dat blijkt uit een informatieavond die door de school is georganiseerd.

Oorzaak zouden docenten zijn die niet bevoegd zijn om les te geven in de bovenbouw of zelfs helemaal niet bevoegd zijn, zo melden bronnen desgevraagd aan WOS Media. Het Kastanjecollege is een van de eerste scholen in Nederland die het Big Picture onderwijs toepast op havo-niveau.

Een van de ouders die een kind op de school heeft zitten, heeft zelfs een brief aan de directeur van de school gestuurd en heeft die later ook aan de gemeenteraad laten lezen. In de brief komt duidelijk naar voren dat er een grote onzekerheid heerst bij de leerlingen van de eindexamenklas.

Het zou in totaal om zo'n 18 leerlingen gaan. Wel is duidelijk dat de scholieren nu voor een groot deel het normale onderwijsprogramma gaan volgen en worden bijgespijkerd op examenniveau. Wat er met de leerlingen uit andere leerjaren gaat gebeuren, is onduidelijk. De woordvoerder van Lentiz kon de WOS vrijdag niet te woord staan.

Categorieen:
Maassluis Algemeen