Archief

'Maaslanders horen over verkeersprobleem'

De gemeente Midden-Delfland gaat in gesprek met de inwoners van Maasland over de verkeersproblemen die in en rond het dorp gaan ontstaan. Dat liet wethouder Horlings dinsdagavond weten in een commissievergadering.

De problemen gaan vooral ontstaan door de voltooiing van de nieuwe woonwijk Dijkpolder in Maassluis. Volgens een rapport zijn er afwikkelingsproblemen te verwachten op de route Maassluiseweg/Oude Veiling. Daarmee komt ook de bereikbaarheid van de kern Maasland onder druk te staan. De gemeente wil op korte termijn met oplossingen voor de problemen komen.

Daar komen ook de Maaslanders in beeld. Horlings hoopt dat zij, als ervaringsdeskundigen, met suggesties komen voor een oplossing. Op dit moment zit de route "al qua belasting tegen de grenzen aan of daar overheen."

De wethouder liet verder weten, dat in ieder geval de gemeenten Midden-Delfland en Maassluis kosten gaan delen bij het oplossen van de problemen. Omdat ook de aanleg van de Blankenburgverbinding voor problemen gaat zorgen, komt ook de minister van Infrastructuur in beeld.