KMD bekert verder, Excelsior M niet

Voetbalvereniging KMD is dinsdagavond doorgedrongen tot de kwartfinales van de districtsbeker. De Wateringers wonnen na strafschoppen van VV 's-Gravendeel.

De wedstrijd leek lang af te stevenen op een 2-1 verlies voor de Wateringers. Die stand stond al met de rust op het scorebord. Mitch van de Wetering maakte in de eerste helft het enige KMD-doelpunt, tussen twee treffers van 's-Gravendeel in. De ruststand bleef ook in de tweede helft lang op het bord, maar tien minuten voor tijd was het Marc Houtman die voor de gelijkmaker zorgde.

Een gelijkspel na 90 minuten betekent in het bekertoernooi direct strafschoppen. Daarin bleek KMD de gelukkigste, mede omdat de doelman twee penalty's stopte.

Voor Excelsior Maassluis bleek de achtste finale het eindstation. De topklasser verloor van Ter Leede met 0-1. Die stand werd al na 13 minuten op het scorebord genoteerd.