Archief

Derde plaats Chardon bij wereldbekerfinale

IJsbrand Chardon heeft zondagmiddag de derde plaats behaald bij de wereldbekerfinale vierspannen indoor in het Franse Bordeaux. Na de eerste dag stond de menner uit Den Hoorn nog eerste.

Chardon was als laatste starter in de winning round uitstekend op weg om zijn Wereldbekertitel zeker te stellen toen het noodlot opnieuw toesloeg. Zijn rijtuig kwam in onbalans in de linkerwending, waardoor hij moest corrigeren en daardoor kwam zijn rechtervoorpaard te ver naar buiten en sprong het over het start/finish element. Hierdoor kwam Chardon te dicht bij de daarop volgende marathonhindernis waardoor hij niet meer kon corrigeren en door een verkeerde poort schoot. De viervoudig Wereldkampioen stak vervolgens zijn hand op en gaf op: "Ik baal er enorm van," vertelt Chardon.

"Ik reed een zeer snelle eerste omloop en ook in de winning round liep mijn span super. Het is echt heel jammer dat dit is gebeurt, ik ging voor de overwinning," aldus Chardon, die tijdens de laatste Wereldbekerwedstrijd in Leipzig ook al geen geluk had toen zijn rijtuig omsloeg op weg naar de overwinning.

Categorieen:
Algemeen