Archief

Jutta Leerdam in topvorm op NK

Schaatsster Jutta Leerdam uit 's-Gravenzande staat na de eerste dag op de tweede plaats in het tussenklassement van de NK Allround voor B-juniores. De 16-jarige Leerdam, eerstejaars B-juniore, blijft op de baan in Deventer in verhouding met de andere toppers het dichtst in de buurt van haar persoonlijke records.

Op de 500 meter mocht van haar ongeveer de tiende plaats worden verwacht, maar het werd de vierde, in 41.63 sec. Op de 1.500 meter hebben tien concurrentes een beter persoonlijk record dan Leerdam, maar zij verraste met de derde plaats, in 2.10.62. Met die derde plaats op de 1.500 meter heeft de 's-Gravenzandse tevens al een bronzen medaille te pakken, want deze NK Allround is tevens een NK Afstanden.

Dat Leerdam nu tweede staat in het tussenklassement heeft onder meer te maken met het wegvallen uit de top van Suzanne Schulting, die tweede was geworden op de 500 meter. Schulting werd op de 1.500 meter gediskwalificeerd. Aan de leiding staat tweedejaars Isabelle van Elst, die beide afstanden op de eerste dag won.

Morgen staan nog de 1.000 en de 3.000 meter van het NK Allround op het programma, alsmede het NK Mass Start voor B-juniores..

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen