Judo: medailles regiosporters op NK tot 21 jaar

Kenneth Henneveld van Mahorokan Topjudo Instituut heeft zaterdag beslag gelegd op de nationale titel in de klasse - 73 kilogram en bij de leefstijdscategorie tot 21 jaar. Zijn teamgenoot Thomas van der Maas werd in dezelfde klasse derde.

Lola van Zeijl heeft zaterdag de bronzen medaille behaald bij het Nederlands kampioenschap judo tot 21 jaar. De Westlandse, eigenlijk nog uitkomend in de leeftijd tot 18 jaar, had zich in de klasse tot 44 kilogram via de districtskampioenschappen weten te plaatsen voor dit toernooi.

In de halve finale in Nijmegen kwam Van Zeijl te staan tegenover Amber Gersjes, Europees kampioen. Deze wedstrijd bleef tot het einde spannend, maar het regionale talent verloor uiteindelijk met een minimaal verschil in punten. Van Zeijl won vervolgens de strijd om de derde plek.