Archief

Ruim 300 Naaldwijkse woningen van Vestia naar Arcade

Woningcorporatie Arcade heeft in Naaldwijk vijf wooncomplexen overgenomen van Vestia. Het gaat in totaal om 301 woningen. Met deze overname is uitvoering gegeven aan de intentieovereenkomst die in juli afgelopen jaar werd ondertekend. De overdracht vond maandag plaats.

Het gaat in Naaldwijk om complexen aan de Stokdijkhof, Bizet, Sint Martinusstraat, Van Lijnschootenlaan en eengezinswoningen in de Lage Woerd. Voor de betreffende huurders verandert er niets. Zij zijn via brieven geïnformeerd door Vestia en Arcade. Er zijn in dit verband drie medewerkers van Vestia bij Arcade aan de slag gegaan.

Arcade liet eerder weten, dat het belangrijk is dat deze woningen behouden blijven voor huurders met een lager inkomen. Zij blijft de woningen na aankoop verhuren aan deze primaire doelgroep.



Directeur-bestuurder René Lemson zegt: "Met name in Westland is de wachttijd voor een sociale huurwoning lang. We verwachten, dat de wachttijden in de toekomst nog verder zullen oplopen. Enerzijds omdat er op korte termijn geen nieuwe sociale woningen worden gebouwd in Westland omdat er vrijwel geen nieuwbouwlocaties beschikbaar zijn. Anderzijds omdat de vraag naar betaalbare huurwoningen blijft groeien."

Vestia heeft na de verkoop van 301 Naaldwijkse woningen aan Arcade, nog 2.999 woningen over in Westland. Dat meldt een woordvoerster van de woningcorporatie desgevraagd aan WOS Media.

In Naaldwijk staan de meeste Vestia-woningen: 1.925. Ook in Honselersdijk (680), Maasdijk (361), Poeldijk (32) en 's-Gravenzande (1) staan nog woningen. Het totaal aantal is verdeeld over eengezinswoningen (1.575) en etagewoningen (1.424).