Archief

Aanpak geluidshinder A20 Maassluis in zicht

De aanpak van geluidshinder in van rijksweg A20 in Maassluis is in zicht. Dit blijkt uit de beantwoording van schriftelijk vragen van de lokale fracties van D66, CDA en ChristenUnie.

Het college van B&W heeft meerdere malen contact gehad met Rijkswaterstaat over de geluidshinder. Uiteindelijk heeft Rijkswaterstaat aangegeven dat de wettelijke geluidsnorm op de locatie aan de A20 wordt overschreden. Daarom komt het mogelijk toch in aanmerking voor geluidssanering.

Naast een oplossing vanuit Rijkswaterstaat wordt er ook binnen de gemeente nagedacht over oplossingen, maar het college benadrukt wel dat hierin allereerst een taak voor Rijkswaterstaat ligt.

Milieudienst DCMR moet op korte termijn komen met de uitkomst van een onderzoek naar de effecten van de (hogere) geluidswal en de verhoging van de maximumsnelheid van 120 km naar 130 km per uur.

Het college verwacht verder dat ze in het eerste kwartaal van 2015 een nieuw Actieplan geluid kan aanbieden aan de gemeenteraad. Hierin moet ook de evaluatie van het oude plan te vinden zijn.

Categorieen:
Maassluis Algemeen