Archief

Iradocross deels uitwijk voor Bonte Haasloop

Terwijl de Bonte Haasloop (over de weg) uit veiligheidsoverwegingen geen wedstrijd mocht zijn, werd eind zondagochtend in Maassluis de vierde Iradocross van dit seizoen gehouden. Meerdere atleten die in Wateringen van start zouden gaan, verkasten op het laatste moment naar het Sterrenbos bij de Waterweg.

De wedstrijd over 9 kilometer (drie ronden) werd gewonnen door Maassluizer Gerard de Lange (AV Waterweg) in 39.33 Tweede werd zijn clubgenoot Ron van den Berg in 41.10. Snelste vrouw op deze afstand was, met aanzienlijke voorsprong, Tamara Kleiwegt (Thof Running Maasland) in 52.28.

De 6 kilometer werd naar zijn hand gezet door Tristan Valkenburg. De 16-jarige Schipluidenaar rende naar de tijd van 25.08. Zijn leeftijdgenoot Tim de Gelder uit Den Hoorn werd tweede, in 26.05. Bij de vrouwen won Ilona Lievaart uit Honselersdijk, die net als de twee jongens traint bij Arthur van Dijk (Olympus '70). Haar tijd was 30.42. Tweede vrouw werd de talentvolle juniore Ilvia Hederik (13) van het Barendrechtse Energie, in 31.41.