Archief

'Gaat koper Hofboerderij akkoord met evenementen in achtertuin?'

De Culturele Raad Wateringen is niet blij met de eventuele verkoop van de Hofboerderij in het Hofpark. Dat laat de stichting bij monde van voorzitter Peter Maat weten. "Het zou voor cultureel Wateringen erg vervelend zijn, als dit plan doorgang vindt."

De Raad is hoofdgebruiker van de Hofboerderij en organiseert daar concerten, exposities, lezingen en de vertoning van filmhuisfilms. "De Hofboerderij is daarvoor de perfecte locatie door de unieke sfeer. Als de Hofboerderij in de verkoop zou gaan, weten wij niet waar deze activiteiten gehouden moeten worden."

Maat vraagt zich af of een eventuele koper rekening houdt met de evenementen in het Hofpark. "Gaat hij akkoord met een backstagedorp in zijn achtertuin voor Waterpop, dat er Sneeuwpop wordt gehouden, dat er kramen staan voor Samenloop voor Hoop, dat er vakantiespelen worden gehouden, dat er in de boerderij artiesten worden opgevangen die optreden tijdens Koningsdag en dat er een slagwerkfestival wordt gehouden?"

Behalve voor de Culturele Raad zou een verkoop ook gevolgen hebben voor Theatergroep Wateringen, Toneelvereniging St Jan Baptist, werkgroep Oud Wateringen en de Hofdames. Toch wordt de Hofboerderij nog altijd niet genoeg gebruikt, aldus Maat. "In plaats van verkoop zou de gemeente eerst eens moeten proberen meer activiteiten in de Hofboerderij te plaatsen. De boerderij is nu op sommige dagen en avonden nog onbezet."

Categorieen:
Wateringen Algemeen