Archief

Westland wil af van zeven gebouwen

Huurders en gebruikers van zeven accommodaties die eigendom zijn van de gemeente Westland, hebben te horen gekregen dat 'hun' gebouw in de verkoop gaat. De gemeente moet in 2016 een ton, in 2017 twee ton en vanaf 2018 structureel 400.000 euro per jaar bezuinigen op haar maatschappelijke accommodaties.

In Wateringen gaat het om de Hofboerderij en het Islamitisch Cultureel Centrum aan de Julianastraat. In Naaldwijk worden het Tramstation aan de Verspeyklaan, het Rode-Kruisgebouw aan de Meloenstraat en het gebouw Zuidweg 38 in de verkoop gedaan. Ook van De Kleyne Reyt aan de Van der Goesstraat in Honselersdijk en het Dario Fo-gebouw aan de Poeldijkse Voorstraat wil de gemeente af.

De gemeente wil met de gebruikers om de tafel gaan om tot een efficiƫnt multifunctioneel gebruik van de accommodaties te komen. Dario Fo heeft de huur van het gebouw aan de Voorstraat al opgezegd. Het is nog onduidelijk of de culturele organisatie al andere huisvesting op het oog heeft. Vorige week werd duidelijk dat een verhuizing naar De Leuningjes niet haalbaar was wegens ruimtegebrek.