Archief

Protesten tegen verkoopplan Hofboerderij

Enkele Westlandse raadsfracties hebben zich al fel gekeerd tegen mogelijke verkoop door de gemeente Westland van de Hofboerderij in Wateringen. Dat geldt met name voor D66 en Westland Verstandig.

Raadslid Maxim van Ooijen van D66 verklaarde maandag in het Algemeen Dagblad: "De Hofboerderij verkopen? Over mijn lijk. Dat gaat écht niet gebeuren Daar is het laatste woord nog niet over gezegd."

Westland Verstandig stelt: "De Hofboerderij is een historisch erfgoed waarvan op dit moment een goed gebruik gemaakt wordt door diverse verenigingen. Dit soort objecten moet de gemeente per se in eigendom behouden". Gepleit wordt voor een meer intensief gebruik door meer verenigingen dan nu het geval is. Ook zou een gedeelte wellicht voor horeca bestemd kunnen worden, meent de fractie.

Ook breekt Westland Verstandig een lans voor het gebouw van Dario Fo. "Zolang voor Dario Fo geen andere definitieve oplossingen gevonden zijn, dient dat gebouw gewoon bij Dario Fo in gebruik te blijven. De gemeente moet zonodig maar opnieuw met Dario Fo overleggen over een betaalbare huurprijs. De fractie wil leegstand voorkomen. "Daar is noch de dorpskern Poeldijk noch Dario Fo noch de gemeente mee gediend", zo wordt betoogd.