Archief

Mogelijk vanaf januari herstel Prinsekade



Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt in januari begonnen met het herstel van de Prinsekade in Maassluis. Dat heeft het college van B en W laten weten in de beantwoording van schriftelijke vragen van de PvdA. De planning is om na het herstel van de kademuren de Prinsekade en Groen van Prinsterkade te herstraten.

De bewoners van de Prinsekade hebben meerdere keren aan de gemeente gevraagd de onveilige situatie van de kade te herstellen en dat gold ook voor de bestrating, onder meer in verband met overlast door wortels. Volgens het college is door tijdsdruk vanwege andere projecten het voorbereiden van de herstelwerkzaamheden tijdelijk opgeschoven. Wel zijn tussentijds herstelwerkzaamheden aan de bestrating uitgevoerd.



De kademuren van de Prinsekade zijn enkele jaren geleden, gelijktijdig met de overige kademuren in de binnenstad, geïnspecteerd. De uitkomst was, dat het herstel van de kademuur Prinsekade een lagere prioriteit genoot dan elders en dat volstaan kon worden met het afbakenen van slechte plekken door een buis/paal-constructie. Ook een recentelijk uitgevoerde inspectie gaf geen aanleiding tot het versneld uitvoeren van maatregelen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen