Zaalhandbal heren: selectieteams Quintus verliezen

Koornneef/Quintus heeft de uitwedstrijd tegen de reserves van OCI/Lions niet weten te winnen. In sporthal De Haamen in Beek brak een mindere periode in de tweede helft de Heulse ploeg op. De thuisploeg had voortdurend de leiding in de wedstrijd. Verdedigend stond het wel goed bij de bezoekers, echter aanvallend was het in fases minder. Hiervan wist Lions te profiteren. In de tweede helft kwam Quintus zelfs op één treffer, echter door een mindere fase liep Lions gemakkelijk uit naar een voordelige marge van zes treffers (25-19). Quintus kwam knap terug in de wedstrijd en met nog ruim drie minuten op de klok was de stand 29-27. In de resterende minuten scoorde alleen Lions nog een keer. De thuisploeg won derhalve met 30-27 en staat nu tweede op de ranglijst.

Door de nederlaag heeft Quintus twee punten achterstand op de vijfde plaats en het zal spannend worden in de resterende drie wedstrijden of de ploeg zich gaat plaatsen voor de kampioenspoule. Quintus speelt nog tegen Tachos, Aristos en Hercules. Naast Quintus strijden E&O en Houten voor twee tickets in de kampioenspoule. E&O speelt nog tegen Swift, Houten en Hellas. Houten ontmoet nog Hercules, E&O en Swift.

De reserves van Quintus hebben de laatste wedstrijd van het sportjaar 2014 verloren. De wedstrijd tegen HARO Rotterdam kende twee gezichten. In de eerste helft liepen de bezoekers over Quintus heen en in het tweede bedrijf kwam HARO Rotterdam met de schrik vrij.

In de Van der Voorthal eindigde de eerste helft in een 18-7 voorsprong voor de bezoekers uit Rotterdam. Na de pauze kantelde de wedstrijd in het voordeel van Quintus. De thuisploeg vocht zich terug in de wedstrijd. Na een achterstand van 20-12 kwam Quintus terug tot 21-24. HARO Rotterdam vloog in een time-out en er werd geprobeerd om alle neuzen in de goede richting te zetten. De time-out pakte bijna verkeerd uit. Quintus kwam zelfs tot op twee treffers: 23-25. Hierna gooide HARO Rotterdam de wedstrijd in het slot en won het met 28-23.

De Rotterdamse ploeg staat nu gedeeld tweede met WHC en DIOS. De Heulse ploeg moet in de resterende wedstrijden het vege lijf gaan redden. Quintus staat nog steeds twaalfde met één punt voorsprong op de eerste degradatieplaats.