Archief

Tweede plaats menner Chardon in Londen

IJsbrand Chardon is zaterdagavond in een spannende wedstrijd in Londen tweede geworden in de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen. Chardon zette alles op alles, maar zijn aartsrivaal Exell was wederom sneller. De Australiër startte echter met een wild card waardoor de menner uit Den Hoorn wel de volle 10 wereldbekerpunten toebedeeld kreeg. De Zweed Fredrik Persson eindigde op de derde plaats.





De Nederlandse internationale level 4 parcoursbouwer Johan Jacobs (Bergeijk) had een mooi parcours ontworpen voor de zeven vierspanrijders. Het was de eerste keer dit seizoen dat Chardon, de Ronde, Timmerman en Exell het in een wedstrijd tegen elkaar op moesten nemen en dit ontaardde in een schitterende wedstrijd waar het enthousiaste publiek in de uitverkochte Grand Hall in Olympia volop van genoot.





Chardon reed de voorgaande twee proeven in Londen met zijn nieuwe voorpaard Aladon, maar koos toch voor de veilige weg voor de Wereldbekerwedstrijd en stelde zijn ervaren voorpaard Inci op. Dit resulteerde in een snelle en foutloze eerste omloop en aangezien Exell een balletje liet rollen, mocht Chardon in de winning round als laatste van start. Exell had zijn span echter op topsnelheid en stuurde het span accuraat en foutloos door het parcours, dat gelijk was aan de eerste omloop. Chardon haalde alles uit de kast, maar kon niet tippen aan Exell's tijd en moest genoegen nemen met de tweede plaats:

Categorieen:
Algemeen