Zaalkorfbal: ODO, CKC Maassluis, ONDO winnen

Eerste klasse E

Valto heeft het kampioensjaar met een nederlaag afgesloten. De Lierse ploeg kon het verschil met Fortis verdubbelen naar vier punten, maar na de nederlaag hebben beide ploegen zes punten. In sporthal Baskensburg in Vlissingen won Fortis nipt met 16-15.

Streekgenoot ODO behaalde de derde overwinning op rij en heeft zich genesteld in een grote middenmoot. In sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel won de Maaslandse formatie met 21-18 van hekkensluiter KOAG. Nummer drie Vriendenschaar heeft acht punten waarna vier ploegen volgen met zes punten, namelijk Valto, ODO, Tilburg en Fortis.

ONDO heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een overwinning. Streekgenoot Dijkvogels incasseerde de vierde nederlaag.

ONDO ontmoette in de Westlandhal hekkensluiter Fluks. De 's-Gravenzandse ploeg won met 23-16 en behaalde daarmee de derde overwinning van het zaalseizoen. ONDO staat samen met Velocitas op een gedeelde tweede plaats. Beide ploegen hebben vijf punten achterstand op koploper Achilles.

Dijkvogels beet in het degradatieduel tegen Vriendenschaar in het stof. De Maasdijkse ploeg verloor in sporthal Sporthoeve in Bodegraven met 19-12. Bij een overwinning had Dijkvogels het verschil naar een voordelige vier punten kunnen brengen, echter na de nederlaag staan beide ploegen gelijk op een gedeelde zesde plaats.

Tweede klasse H

CKC Maassluis heeft ook wedstrijd zeven in winst omgezet en gaat met een voorsprong van vijf punten op Merwede de feestdagen in. CKC Maassluis had in de eerste helft nog moeite met hekkensluiter DVS'69: 7-6. Na de pauze ging de trein uit Maassluis lopen. Binnen negen minuten in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. CKC Maassluis liep uit naar een 14-7 voorsprong, dit was het grootste verschil van de wedstrijd tot dan toe. Nog eenmaal werd de marge zeven doelpunten bij 20-13. CKC Maassluis won met 20-14 en lijkt halverwege de competitie op weg naar het kampioenschap.