Bakker wint marathonschaatswedstrijd

Het jaarlijkse Open Westlands Kampioenschap marathonschaatsen is vrijdagavond gewonnen door Johan Bakker uit Stompwijk. Bakker klopte op De Uithof in Den Haag na 50 ronden in de sprint medevluchters Mark van der Hulst en Niels Overvoorde. Lierenaar Jay Overvliet, met name bekend door het wielrennen, was de beste Westlander.

Kurt Wubben was op de vierde plaats de beste Master voor Paul Robijn en Aart van Dalen. Eva van de Born finishte als beste vrouw in de wedstrijd.

Bij de recreanten ging de zege naar Ger van der Hoeven, terwijl Marianne Ouwehand deze strijd bij de dames won. In totaal waren ruim 100 schaatsers van de partij. Voor het goede doel van team Westland skate4air, ten gunste van de strijd tegen taaislijmziekte, werd ruim 1.100 euro opgehaald.