Archief

Waelpark krijgt ecologische zone

Het nieuwe woongebied Waelpark tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande krijgt een ecologische zone van 25 meter breed. Deze komt in de plaats van het vele water dat eerder het hart van het plan Het Nieuwe Water vormde, en gaat onderdeel uitmaken van de Poelzone.

Dit blijkt uit het masterplan dat door het college van B en W is vastgesteld en in januari zal worden besproken in de gemeenteraad. Het Nieuwe Water bleek financieel onhaalbaar. Er is nu voor gekozen om de Poelpolder niet te ontpolderen.

De ecologische zone en het openbare groen zal in het Waelpark ruim tien hectare beslaan. Verder komt er een gevarieerd aanbod woningen in verschillende prijscategorieën, zoals starterswoningen, seniorenwoningen, gezinswoningen, vrijstaande woningen en vrije kavels.

Het masterplan leidt ook tot minder autoverkeer op de bestaande tuinderslaantjes in het gebied. Bovendien komt er voor fietsers een doorgaande verbinding van het noorden naar het zuiden van het gebied.

De werkzaamheden voor het eerste deelplan, Dijckerwaal, zijn inmiddels al van start gegaan. Hier komen 143 woningen in prijs variërend van 165.000 tot 340.000 euro. Meer dan 40 hiervan zijn starterswoningen met een prijs lager dan 185.000 euro. Begin februari zal een inloopavond voor omwonenden en andere belanghebbenden worden gehouden.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen