Archief

Politie stuit op bijzondere wijze van autodiefstal

De politie vraagt aandacht van het publiek voor een nieuwe vorm van autodiefstal, namelijk door het simpelweg wegslepen van (voornamelijk kleinere) auto's. Zo'n situatie werd woensdagavond laat geconstateerd in Poeldijk.

Politieagenten zagen op de kruising van Voorstraat en de Nieuweweg een auto rijden die een andere auto voortsleepte met behulp van sleepkabels. Gezien het tijdstip besloten zij de auto's aan een controle te onderwerpen. Dit bleek niet voor niets.

Op het moment dat de agenten de auto's wilden controleren, stopten deze: de inzittende van de auto die werd voortgesleept (een Citroën) stapte uit, koppelde de auto snel los en stapte in de voorste auto (een Mercedes), die er vervolgens met hoge snelheid vandoor ging.



Er ontstond een achtervolging die eindigde op het Slangekruid in Monster. Daar werd de bestuurder aangehouden. De inzittende probeerde er nog rennend vandoor te gaan, maar kon ook worden aangehouden. De Citroën bleek eerder die avond gestolen te zijn vanaf de Nieuwe Damlaan in Den Haag. De verdachten zitten nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

De recherche doet ook onderzoek naar deze wijze van autodiefstal. Wie een verdachte situatie heeft gezien waarbij een klein model auto werd weggesleept of andere informatie heeft die voor de politie van belang kan zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Zuiderpark op telefoonnummer 0900-8844.

Categorieen:
Monster Poeldijk Algemeen