Archief

Harder rijden op rijksweg A20

Vanaf vrijdag mag er op rijksweg A20 tussen Westerlee en Vlaardingen West ook overdag 130 kilometer per uur worden gereden. Volgens het Ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn er veiligheidsmaatregelen genomen zodat de snelheid kan worden verhoogd.

De gemeente Midden-Delfland liet eerder al weten dit niet te zien zitten en noemde een dergelijke verhoging van de snelheid 'onverantwoord'. Tot nog toe was het zo dat automobilisten 120 kilometer per uur mochten rijden overdag en in de avonduren 130.

Wethouder Pleijsier van Maassluis zegt namens het college dat hij teleurgesteld is in het feit dat de snelheidsverhoging zo snel is ingevoerd. De gemeente heeft een zienswijze ingediend, maar heeft daar nog geen reactie op terug.

"Tegelijk zie je twijfel bij Rijkswaterstaat over het geluidniveau van de A20," aldus Pleijsier. Rijkswaterstaat gaat mogelijk nader onderzoek doen naar de effecten van de snelheid op de geluidsoverlast. Of dit ook betekend dat een nieuwe geluidswal een optie is, kon de wethouder niet zeggen.