Archief

Verruiming van minimabeleid in Westland

De gemeenteraad van Westland heeft in ruime meerderheid besloten tot verruiming van de inkomensondersteuning voor burgers met een laag inkomen. De regeling geldt per 1 januari ook voor ouderen en werkenden met een inkomen tot de nieuwe norm van 110 procent van het sociaal minimum. Er is verder extra ingezet op steun aan kinderen.

Voor vergoedingen aan kinderen wordt de inkomensgrens gesteld op 120 procent van het sociaal minimum. Voor deze extra verruiming is gekozen, omdat kinderen geen hinder zouden mogen ondervinden van de financiële positie van de ouders in de huidige crisis. Daartoe komt er een 'kindpakket', dat voortvloeit uit aanbevelingen die de Kinderombudsman medio vorig jaar heeft gedaan.

Het Westlands Kindpakket wordt samengesteld met fondsen, ondernemers en organisaties die zich inzetten voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens. De verstrekkingen worden in natura gedaan, dat wil zeggen dat betalingen niet via de ouders verlopen maar rechtstreeks aan de aanbieders worden gedaan.

Het kindpakket is vooral gericht op het meedoen in de samenleving, maar voorziet ook in andere basisbehoeften. Te denken valt bijvoorbeeld aan contributie voor sportdeelname, een winterkledingpakket, huiswerkbegeleiding, het A-diploma zwemmen, schoolkosten en deelname aan muziekles.

Categorieen:
Westland Algemeen