Archief

Karssen: "Berovingen zijn laffe aanslag op ouderen"

Burgemeester Karssen van Maassluis vindt de berovingen die in de afgelopen weken hebben plaatsgevonden een "laffe aanslag op ouderen." Hij heeft met de politie contact gehad hierover, maar die weet weinig meer te vertellen.

Wel is bekend, dat bij een van de berovingen een jonge man betrokken is. Hij is door een bewakingscamera op beeld vastgelegd. Jan van der Maarel van de VSP sprong daarop in door te vragen hoe het met de Maassluise editie van het tv-opsporingsprogramma WOS Alert staat. Karssen liet weten, dat alle partijen graag aan de slag willen, maar dat het Openbaar Ministerie in Rotterdam het plan tegenhoudt.

Volgens Van der Maarel zou WOS Alert goed kunnen helpen in dit soort zaken. Het programma vergroot immers de pakkans, zo stelde het raadslid. Karssen blijft zich inzetten voor het doorgaan van het tv-programma.

De PvdA wilde weten of er een verband zit tussen de berovingen, maar daar kon de burgemeester niets over zeggen. Wel zei Karssen, dat de politie nog op zoek is naar meer getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem op 0800 7000.

Categorieen:
Maassluis Algemeen