Archief

Gebiedcommissie doet beroep op wethouder over Fort

De Gebiedscommissie van Hoek van Holland heeft de Rotterdamse wethouder Schneider gevraagd zich in te spannen om te bereiken, dat er een bemiddelaar komt in het conflict tussen Beumer Bedrijfsdiensten en de Stichting Fort aan den Hoek van Holland. Die bemiddelaar moet dan door de provincie worden aangesteld.

Een en ander blijkt uit een brief die de Gebiedscommissie aan de wethouder heeft gestuurd. Daarin staat ook kritiek op uitlatingen die Schneider begin november heeft gedaan. De wethouder schreef destijds: "Naar het zich laat aanzien, is een breuk tussen Beumer Bedrijfsdiensten en de Stichting onvermijdelijk".

Daarmee liep de wethouder vooruit op de uitspraak in een lopende rechtszaak en ging hij volledig voorbij aan de provinciale inzet om eventueel in dit conflict te bemiddelen. "Wellicht een reden voor Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland om vooralsnog niet door te gaan met hun bemiddelingspogingen", veronderstelt de gebiedscommissie. Daarom hebben de Hoekenezen een dringend beroep op hem gedaan.