Archief

Veel waardering voor 'doctor Van Staalduinen'

Burgemeester Rodenburg en de gemeenteraad van Midden-Delfland hebben dinsdagavond veel waardering uitgesproken voor Jan-Paul van Staalduinen. Het VVD-raadslid nam afscheid van de gemeentelijke politiek en gaat zich richten op zijn nieuwe rol binnen de provinciale VVD.

Rodenburg sprak over "misschien wel het jongste raadslid, maar met een zeer hoge titel". Hij verwees daarmee naar de titel doctorandus ingenieur, welke Van Staalduinen verwief in zijn tijd bij de Technische Universiteit Delft. "En daar waren wij met zijn allen toch wel een beetje trots op", aldus de burgemeester.

Verder vond Rodenburg het een leuke herinnering, dat Van Staalduinen ooit als raadslid een voorstel heeft ingediend, dat hij vervolgens als wethouder moest ontraden.

In zijn afscheidstoespraak zei Van Staalduinen: "In november 2003 stond ik voor het eerst op een kieslijst. Dat was voor de nieuwe fusiegemeente Midden-Delfland. Elf jaar later sta ik op een andere kieslijst. Ik maak de stap van de gemeentelijke naar de provinciale politiek." Hij beloofde zich in zijn nieuwe rol wel in te blijven zetten voor het groene Midden-Delfland.

Na de dankwoorden nam de voormalig wethouder plaats op de publieke tribune. Zijn stoel binnen de VVD-fractie wordt overgenomen door Fred Plooij, die daarmee terugkeert in de gemeenteraad.