Archief

Raadslid in actie tegen besluit gemeenteraad

Raadslid Leo Geubbels (Westland Verstandig) wil er desnoods persoonlijk voor gaan zorgen, dat een besluit van de gemeenteraad Westland wordt teruggedraaid. Hij noemt het onrechtmatig, dat een bedrag van 2,65 miljoen euro uit een bepaalde bestemmingsreserve is gehaald om ICT-projecten te bekostigen.

Geubbels voelt zich daarbij gesteund door een reactie van de huisaccountant, die hem zou hebben laten weten, dat het college van B en W "te kort door de bocht was gegaan" met een door deze accountant uitgebracht advies.

De uitlating over de accountant werd hoog opgenomen door fractievoorzitter Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland. Hij vroeg om schorsing van de raadsvergadering voor een spoedoverleg van alle fractievoorzitters. De uitkomst daarvan was, dat de gemeenteraad van de accountant wil weten of het college inderdaad niet juist is omgegaan met zijn visie op het anders besteden van een financiële reserve dan voor het oorspronkelijke doel.

In een reactie op de uitkomst van dat beraad, liet Geubbels zich ontvallen: "Ze doen maar!" Dat werd hem niet in dank afgenomen. Voorman Ulbe Spaans van Progressief Westland merkte op, dat ook fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig aan het bedoelde overleg had deelgenomen en had ingestemd. Ook bij het CDA was de verbazing groot. "Ik vind dit bijna het schofferen van een partijgenoot", aldus fractievoorzitter Piet Vreugdenhil.

Categorieen:
Westland Algemeen